torstai 17. huhtikuuta 2008

Jyväskylän ylioppilaslehti: talossa ei hometta eikä asbestia

Jyväskylän Ylioppilaslehteen (7.4.2008) haastateltu Senaatti-kiinteistöjen Keski-Suomen alueen johtaja Erkki Kangaskoski kertoi haastattelussa, ettei hometta tai asbestia, joihin vedoten talon häätö osittain tapahtui, ollut. Siteeraan itse lehteä:

Jylkkärin saamien tietojen mukaan talossa säilytetään muun muassa Oppion ja Seminariumin historiallista kalustoa, joka on siirretty sinne säilytykseen peruskorjausten tieltä.
Sen sijaan huhut homeesta tai asbestista Kangaskoski kumosi.
"Erityispedagogiikan laitoksen henkilökunta joutui jättämään talon vuosi sitten sisäilmaongelmien takia, mutta emme ole löytäneet sieltä hometta. Asbestin olemassaololla uhkailemalla emme ainakaan me ole yrittäneet savustaa ihmisiä ulos."
...
Poliisi kuitenkin käytti asbestikorttia pyrkiessään häätämään valtaajat talosta.
Poliisi toimitti valtaajille viestin, jossa kerrottiin talossa olevasta asbestista.
"Se oli heidän omilta nettisivuiltaan keskustelupalstalta", rikoskomisario Markku Latvala kertoi.


Kiitokset Jonna Rusaselle ja Iiro-Pekka Airolalle valaisevasta artikkelista.

3 kommenttia:

Tekla Biebil kirjoitti...

Vähemmän valaiseva artikkeli - tai siis kolumni - julkaistiin 16. päivä ilmestyneessä SuurJyväskylän lehdessä sivulla 10.

Kirsi Pohjolan käsityksen mukaan talonvaltaajat eivät halua leimautua nuoriksi, eikä heidän käytöksensä nuoruutta vastaakaan - lapsuutta pikemminkin.

Hassua, että leikin tutkija haluaa demonisoida leikkimisen aikuisten yhteiskuntaan kuulumattomaksi. Itse kun olen ymmärtänyt, ettei tätä suurta ja mahtavaa kulttuuriakaan olisi, jos ihmiset eivät leikkisi. Olen myös kuullut sanottavan, että ihminen on leikin suhteen neoteeninen - se mikä muilla nisäkkäillä jää aikuistumisen myötä pois, säilyy ihmisessä. Leikki on suurten innovaatioiden edellytys.

Ehkä Pohjolaa nyppii se, ettei häntä ole kutsuttu mukaan tähän leikkiin ja että hän ei tajua leikin sääntöjä. Keskustelua hän kuitenkin penää, sekä järkevää tutkimusta. Ne kun tuntuvat olevan fiksujen aikuisten leikkien säännöissäoleellisesti mukana. No, ehkä Pohjolan kolumni on jo ensimmäisen kappaleen perusteella niin typerä, ettei siihen kannata tämän enempää takertua.

Tuossa ensimmäisessä kappaleessa hän nimittäin leikkii valtaavansa naapurista sopivan asunnon ja elävänsä siellä arvojensa mukaisesti. Onneksi olkoon vain Pohjolalle halusta ottaa haltuunsa jonkun koti. Se olisi jo moraalisellakin tasolla rikos, eikä talonvaltausliike halua olla sellaisen kanssa missään tekemisissä.

Median, lapsuuden ja koulun tutkijaopettajalle siis raikkaat terveiset leikin maailmasta.

- Tekla-täti

Anonyymi kirjoitti...

No, jokos Autonominen tiedekunta pian leikkii talonvaltausta uudelleen?

Tekla Biebil kirjoitti...

En kommentoi. ;)