torstai 3. huhtikuuta 2008

töhrimisestä

Toisin kuin mediassa on kerrottu, valtauksen takana ei ollut yksi yhtenäin ryhmä. Taloa oli valtaamassa nuoria aktiivisia kansalaisia jotka käyttivät tiloja haluamiinsa tarkoituksiin. Mediassa on julkaistu kuvia pelkästään graffittitaiteesta, joka on leimattu töhryksi. Talossa oli kuitenkin muutakin toimintaa, oheessa on kuvia joita ei mediassa näy. Osa valtaajista koristeli taloa parhaaksi katsomallaan tavalla, oheessa kuvia eräästä huoneesta jonka media jätti yllätys yllätys täysin huomiotta.

Näitä kuvia et tule näkemään valtamediassa. Huomiota koeteaan nyt kiinnitt'tää töhrimiseen ja ilkivaltaan, vaikka valtauksessa oli kyse jostain aivan muusta. Kuvissa näkyvä taide ei vauroita taloa millään tavalla eikä kyse ole ilkivallasta.

ps. pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä. toivottavasti asia on kuitenkin ymmärrettävässä muodossa.

42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä te ihan itse julistitte kyseessä olevan yhden ryhmän.

"Huomiota koeteaan nyt kiinnitt'tää töhrimiseen ja ilkivaltaan, vaikka valtauksessa oli kyse jostain aivan muusta."

Myös ihan itse toiminnallanne kiinnititte huomion ilkivaltaan. Kyllä rikokset täytyy median noteerata.
Jos joku ryöstää pankin, kyllä se kuuluu uutisoida se pankkiryöstö eikä kenties ryöstäjän tosi ahkeraa luonnetta. Olen sitä mieltä, että Keskisuomalainen teki alkujaan virheen antamalla teille paljon palstatilaa.

Taidatte olla kovan luokan uskovaisia. Fanaattisuutta piisaa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun aloitit, julkaise samalla kuvia myös muualta talosta, ei taida noita piirrustuksia löytyä muista huoneista.
Laita vaikka siitä kivan keltaiseki maalatusta huoneesta pari kuvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ette te taida siellä AT:ssa tietää mitään tiedottamisesta tai siitä millä tavalla ilmaista asiat edes jotenkin järkevästi argumentoiden?

Lopettakaa nyt tämä pelleioly ennekuin aiheutatte pahempaa tuhoa aitojen kansalaisaktivistien työlle.

Anonyymi kirjoitti...

Talossa työn puolesta käyneenä voin sanoa, että koko paikka oli sotkettu. Yhdessä huoneessa oli näitä piirroksia.

Olisitte pistäneet taginnekin paperilapuilla ja teipillä seinille, niin maksaisitte vähän vähemmän vahingonkorvauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti tulee termi "damage control" mieleen koko tilanteesta ja AT:n viestinnästä tällä hetkellä.

Anonyymi kirjoitti...

Videota aiheesta http://www.youtube.com/watch?v=F-xX4Runzj8

Anonyymi kirjoitti...

Huomion kiinnittäminen niihin tageihin ja maalauksiin nyt on vain median ja idioottien tapa pitää sekä omat että toisten silmät kiinni tapahtuman poliittisesta merkityksestä. Kyse oli kaupunkitilakamppailusta ja hienoa niin. Ei tarvita mitään "lieventäviä asianhaaroja". Noi spämmärivalopäät, jotka kannattaa vain verojen maksamista, äänestämistä ja radikaaleimmillaan rekisteröityä yhdistystoimintaa etsii kyllä aina tekosyynsä arvostella toisten tekemisiä. Ei mitään löysää niille! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa muuten harvinaisen ylimielinen ja rasistiselta vaikuttava valtaajaryhmä. Ainakin tästä blogista saa sen vaikutelman. Onko joku muu samaa mieltä?

Anonyymi kirjoitti...

Paremminkin nämä valtaajat parantelevat maailman lisäksi omaa järkkyvää mieltään ja hakevat milloin minkäkin asian lisäksi huomiota itselleen.

Silloin kun tämä keino ei enää toimi ja maailma eikä mieli parane siirrytään vaikkapa kokopäiväjuopoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Lol this internet thing is wild.

Blogi alas, ja niitä lappusia jakelemaan kadun kulmaan. Ette te kuulu tänne. Haisette ja häiritsette pornon lataamista. Menkä pois.

Tuo valtaus oli ihan paska. Perusteita ei ole. Mitä hurjempia vääryyksiä tässä maailmassa on silmillään nähnyt, niin pystyy kyllä sanomaan ihan suorilta että JÄTKÄT KEKSII!

Anonyymi kirjoitti...

Siis, mitä ihmettä? Aivan kuin se että täytitte yhden seinän lapsekkailla piirustuksilla jotenkin lieventäisi tai oikeuttaisi vandalisminne. Media ei uutisoinut päiväkotitaidettanne siksi että se ei kiinnosta ketään, sillä ole minkäänlaista kulttuuriarvoa eikä varsinkaan uutisarvoa vandalisminne rinnalla.

Jos olisitte vaikkapa vaatineet lisää rahaa vanhustenhoitoon tempauksellanne, olisi sympatiapisteitä saattanut herua. Nyt näytätte vain idiooteilta. Sotkea nyt toisten omaisuutta ja tuhlata virkavallan aikaa puhtaasti oman itsekkyyden ja tyhmyyden takia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vastasuuden varalle kun etitte kerhotiloja itellenne niin noita taloja ei sais ottaa omaan käyttöön vaikka tyhjän sattuu löytämäänkin, laki on sellanen, sama laki joka turvaa teille perus toimeentulon kun ette "aktivismiltänne" taida töissä joutaa käymään..
Ei ollu hirmu fiksua töhriä paikkaa heti alkuun,ei tullu mieleen et se ei anna teistä talon käyttäjinä kovin hyvää kuvaa?

Ihan järkyttäviä idiootteja sitä maa päällään (joutuu)kantaa..

Anonyymi kirjoitti...

Aika huvittavaa, että jotkut kommentoijat kuvittelevat seinille piirrelleiden ihmisten olevan samoja kuin paperille piirrelleet. Hyvä esimerkki siitä, kun pitää päästä julistamaan mielipiteensä asiasta, mistä ei tiedä mitään.

Talossa ehti tiistai-illan aikana vierailla monenlaisia ihmisiä. Jotkut etsivät bileitä, toiset tulivat uteliaisuuttaan katsomaan, miltä vallattu talo näyttää. Jotkut halusivat mieluummin siivota paikkoja kuin jättää roskia ympäriinsä ja jotkut piirsivät mieluummin paperille kuin seinille.

Anonyymi kirjoitti...

Eri ihmiset niitä piirteli, mutta silti ei kellään "valtaajista" ilmeisesti ole niin paljoa järkeä päässä, että tietäisitte miten jonkin talon saa omaan käyttöönsä.

Marssitte pankkiin, pistätte nimiä paperiin ja ostatte jostain (toivottavasti mahdollisimman syrjästä) itsellenne talon, jota voitte töhriä. Saatte sotkea ihan vapaasti.

Ilmeisesti koko porukka on niin kovin "taiteellisia" ja "kultuurillisia", ettei työnteko maistu ja ajankuluks pitää tuhota muiden omaisuutta. Linnaan koko porukka.

Anonyymi kirjoitti...

Tekeekö tuo paperille piirtely, tuosta järjettömästä tuhosta ja laittomasta talon valtauksesta jotenkin hyväksyttävämpää ?

Ainoat pisteet voisi antaa "Noora" nimiselle neidolle joka esiintyi omilla kasvoilla. Häntä ei näkynyt enää poliisin tyhjentäessä taloa ?

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa että kukaan näistä valtaajista ei ole vielä perustellut miksi he eivät ostaneet/vuokranneet tiloja töhertelyään varten.

Anonyymi kirjoitti...

järjetön tuho? "seinät ovat media ja ne kuuluvat kaikille". yhyy, että nyt vapautettiin vähän seinätilaa ihmisten väliselle kommunikaatiolle. eläköön töhryt, eläköön ilkivaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta! Minä en piirrä paperille sen takia, että seinille piirtämisestä tulisi hyväksytympää. Piirrän paperille siksi, etten halua piirtää seinälle. Pitääkö vääntää vielä enemmän rautalangasta?

Anonyymi kirjoitti...

Taloon oli vapaa pääsy kaikille, joten kaikkea ei voi pistää yhden ryhmän harteille.

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin vapaa pääsy. Talo on ollut lukittuna, sinne on Murtauduttu rikkomalla ikkuna.
Itse olen talon nähnyt ja enpä ole eläissäni nähnyt vastaavaa hävitystä kun siellä oli. Talossa ei juuri seinää ollut johon ei oltaisi piirretty tai kirjoitettu. Muuten blokin pitäjän kirjoitusvirheistä on tullut täällä mainintaa, samaa näkyi talon seinien kirjoituksissa. Tautaa olla joku vitun lukihäiröisten ryhmä liikkellä.

Anonyymi kirjoitti...

Naurattaa kommentit ettei mitään ole tuhottu. Helvetti kaikki on sotkettu, kalusteet ja seinät. Tavaroita heitelty ja rikottu. Älkää puhuko jos ette asiasta tiedä!

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin sivusta seuranneena vastauksen muutamaan kysymykseen, valtauksen järjestäneeltä taholta:

Kuka valtaajista päätti mikä talo vallataan? Miksi vallattiin rakennus, josta yleisesti tiedetään, että sisäilmaongelmia on ja remontti on tulossa? Miten saattoivat kuvitella, että tuon rakennuksen voisi nyt ilman remonttia ottaa kulttuurikäyttöön?

Mitä valtauksella ihan oikeasti kuviteltiin saavuttavan? Sen 15-minuutin julkisuuden lisäksi? Vai tavoiteltiinko oikeasti edes mitään muuta?

Moniko mukana ollut edes tiesi miksi oli paikalla? Vai oliko vain kivaa ja jännää?

Eikö kenelläkään osallistujalla ollut riittävän isoa omaa kämppää jossa kuunnella musiikkia ja ryypätä?

Miten maailma parani sotkemalla rakennuksen seiniä?

Ei toki ole pakko vastata vaan voitte toki taas alkaa suoltamaan "Ich bin ein Ubermench"-retoriikkaa. Kuten todennäköisesti tulee käymäänkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Aika huvittavaa, että jotkut kommentoijat kuvittelevat seinille piirrelleiden ihmisten olevan samoja kuin paperille piirrelleet. Hyvä esimerkki siitä, kun pitää päästä julistamaan mielipiteensä asiasta, mistä ei tiedä mitään."

Valtaajat aika hyvää sakkia, ei me mitään tehty, ne oli ne muut =)

Anonyymi kirjoitti...

Oon tukenut hommaa koko ajan ja tuen jatkossakin, mutta ois nyt asiallista jo myöntää että töhertelyn salliminen on ollut pahan sortin virhe. Jos talossa olisi oltu asiallisesti, niin ihmisten sympatiatkin ois teidän (meidän) puolella.

Selittely vaan pahentaa asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oiskohan porukalla nyt aika jo vähän miettiä vituttaako jonku täysin samantekevän rakennuksen sisäkunto oikeasti noin paljon?

Kattokaa keskustaa ja sitä roskan, lian, epäjärjestyksen, kusen, oksennuksen ja töhertelyn määrää. Se kasvaa jatkuvalla syötöllä. Ja hyvin tuntuu tuommonen sekoilu mistä täällä on valitettu onnistuvan tavan suomalaisiltakin joka vitun viikonloppu, puhumattakaan ralliajasta. Vituttaa. Samoin kuin tuommonen käytännön mielipideilmaisu vaikka baarien ja huoltoasemien vessojen seinillä.

Itteä ei vois yhtään vähempää kiinnostaa koko vallatun talon kohtalo, joten parempi että ne tussit ja maalit on kuluneet ees vähän vähemmäksi siellä. Jos taas niiden seinien kohtalo on jollekki siinä määrin raskas hengenasia että pitää postailla idioottimaisia kommentteja toinen toisensa jälkeen ni kannattaa varmaan irtisanoutua siitä mitä tekeekin ja hakea kovalla vauhdilla poliisikouluun. Se saattais tyydyttää vauhkoamisen tarvetta ja olla yleishyödyllisempää ku joku nettikirjottelu.

Anonyymi kirjoitti...

"Kattokaa keskustaa ja sitä roskan, lian, epäjärjestyksen, kusen, oksennuksen ja töhertelyn määrää. Se kasvaa jatkuvalla syötöllä. Ja hyvin tuntuu tuommonen sekoilu mistä täällä on valitettu onnistuvan tavan suomalaisiltakin joka vitun viikonloppu, puhumattakaan ralliajasta."

Hyvin onnistuu myös humalaisilta järjetön väkivalta ja kaikenlaisilta idiooteilta esim. ryöstely. Onko siis ihan ok että sinua vedetään turpaan?

Jumalauta te olette tyhmiä.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa materiaalia tämä valtaus! Saa rahoille parempaa vastinetta kuin tv-lupamaksulla. Nauroin ihan vittu kippurassa kun luin keskaria. Tätä blogia lukiessa tuli jo kuset housuun tästä nauramisesta. Jatkakaa samaan malliin -maailma on hymyssä suin parempi paikka elää. Kyllä meillä täytyy tällaisen puuhastelun rahoittamiseen olla varaa.

Anonyymi kirjoitti...

yhteis kunta on tymä!!!

Anonyymi kirjoitti...

"Valtaajat aika hyvää sakkia, ei me mitään tehty, ne oli ne muut =)"

Alat vihdoin päästä oikeille jäljille! Yritäpä nyt vielä tajuta osan valtaajista (tai heidän mukana tulleista henkilöistä) sotkeneen seinät ja osan talolla myöhemmin vierailleista henkilöistä koettaneen tarjota vaihtoehtoa seinien sotkemiselle värikynien ja papereiden avulla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kertokaapa miksi kukaan ei estänyt töhertelijöitä piirtämästä seiniin? Näitte vandalismia tapahtuvan tekemättä asialle mitään. Oletteko ilmoittaneet syylliset poliisille? Ajatelkaapa miten erilainen lopputulos olisi ollut jos yhden tai useamman ihmisen vastuualueena olisi ollut valvoa yleistä järjestystä ja tilojen pysymistä kunnossa. Mutta taitaa tuo vastuu olla teille anarkisteille tuntematon ilmiö.

Mutta leikinlasku sikseen, emmeköhän me kaikki tiedä että te talon vandalisoitte ja ne teistä jotka eivät osallistuneet vandalisointiin hyväksyivät talon vandalisoinnin. Epätoivoista vastuunpakoilua tämä teidän ulosantinne.

Anonyymi kirjoitti...

Ryhmä taisi jossain vaiheessa mainita maalanneensa yhden huoneen kivan keltaiseksi.
Ei teistä maalareiksi olisi, puolet huoneesta maalamatta ja loput maalit ilmeisesti heitetty suoraan purkista viereisentilan seinälle ja lattialle. Puhumattakaan tuoreeseen maaliin heitetyt paperisilppurin sisältö.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta leikinlasku sikseen, emmeköhän me kaikki tiedä että te talon vandalisoitte ja ne teistä jotka eivät osallistuneet vandalisointiin hyväksyivät talon vandalisoinnin. Epätoivoista vastuunpakoilua tämä teidän ulosantinne."

Nyt täytyy osoittaa tämäkin luulo vääräksi. En missään vaiheessa nähnyt paikkojen sotkijoita itse teossa, mutta sen sijaan kuulin useammankin talolla olleen kritisoivan sotkemista. Viimeistään tässä vaiheessa on selvää, että siellä joku taas kirjoittelee tietämättä mitään itse tapahtumista.

Anonyymi kirjoitti...

Ja minä kuulin poliisien soittavan pihalla haitaria. Viimeistään tässä vaiheessa on selvää että puhe on pelkkää puhetta. Te "valtasitte" talon ja sen seurauksena koko talo on sotkettu, kuten talolla jälkeenpäin käyneet voivat vahvistaa. Ja tässä blogissakin ensiksi puolustelitte töhrimistä kunnes sitten aloitte epätoivoisesti väittämään että ette ole töhrimisestä vastuussa. Eipä taida kiemurtelunne mennä läpi oikeudessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja tässä blogissakin ensiksi puolustelitte töhrimistä kunnes sitten aloitte epätoivoisesti väittämään että ette ole töhrimisestä vastuussa."

Nyt selvisi, mistä väärinkäsityksesi on lähtenyt. Olet sekoittanut eri kirjoittajat toisiinsa, mikä on tällaisessa anonyymissa kommentoinnossa ihan ymmärrettävää. :) Blogin ylläpitäjät, töhrimistä puolustelleet ja töhrimistä kritisoineet talolla vierailleet ovat kaikki eri henkilöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Turha kai sitä on kierrellä, autonominen tiedekunta murtautui taloon ja valtasi sen.
Valtauksesta johtuen talo on tuhottu sisältä.
Siis, kuka vastaa tapahtumista ?
kuka ilmoitti mediassa ovien olevan auki kaikille valtauksesta kiinnostuneille ?

Lopettekaa kiertely ja vastatkaa seurauksista !!!

Tosiaan, oikeudessa viimeistään vastuun kantajat löytyvät !

Anonyymi kirjoitti...

Ei mene kyllä "en se ollu mä" läpi enää tässä vaiheessa. Te kakarat olette vastuussa paikkojen pistämisestä paskaksi jo ihan siitä syystä että ilman tätä valtausta ei paikkoja kukaan olisi paskaksi pistänyt. Sen verran naiiveja ilmeisesti olette, että kuvittelette voivanne pakoilla vastuuta syyttämällä kolmatta osapuolta joka kenenkään huomaamatta sotki koko rakennuksen :D

Olisi varmaankin kannattanut pyytää heti anteeksi aiheutunutta tuhoa. Damage controllia ja sillee. Vinkuminen siitä miten teitä on kohdeltu kaltoin median ja viranomaisten toimesta ei tilannetta paranna.

Anonyymi kirjoitti...

Hehhee, taitaa jokainen tänne kommentoinut anonyymijamppa, joka on edes uskaltanut ajatella talonvaltaukseen liittyviä ajatuksia, olla syyllinen riippumatta siitä, kuuluuko "teihin", "meihin" tai "niihin". Kyllä, juuri sinäkin!

Anonyymi kirjoitti...

LOL. Emminä! Olen täysin viaton neitsy!

Anonyymi kirjoitti...

KUTSUTTEKO TE HAPPOPÄÄT NOITA HOUREISIA PIIRRELMIÄ TAITEEKSI?

MUAHAHAHAHAHHAHAHA


LOALAOALAOLOLOLO

Anonyymi kirjoitti...

Se olin minä. Se oli minun tussi, joka töhri teidän kallisarvoiset paikkanne likaiseksi ja saastaiseksi.

Suuri ja voimakas tussini tulee aina sotkemaan ja tärvelemään ja häpäisemään kaiken mihin te uskotte ja kaiken mitä te pidätte pyhänä. Seuraavaksi menen piirtämään kulleja pikkusiskonne hevostallin seinille.

Anonyymi kirjoitti...

ei kannata kiinnittää mitään huomiota tällaisiin naurettaviin sivuseikkoihin, joita aina esitetään ja on aina esitetty. teidän asia on todellinen ja iso.

Anonyymi kirjoitti...

JOs asia on todellinen ja iso, niin eikö olisi järkevämpää a) selvästi kertoa mikä se asia on (ymmärtääkseni julkisten tilojen vähyys/kaupallistuminen - mutta ei sitä kukaan osannut oikein artikuloida) ja b) ottaa selville miksi talo on tyhjä (myrkyt).

Nyt tuli vaan negatiivista julkisuutta, Hyvä meininki!

T. Hippi