perjantai 4. huhtikuuta 2008

Kotietsinnöistä yms. kommenttia

Kotietsintä on ymmärtääkseni laiton jos siitä ei ilmoiteta asianosaiselle kera oikeuden päätkösen? Näin ei ollut toimittu kaikissa tapauksissa.

Jokaisen valtaajan henkilökohtainen elämä/tavat/huumeongelmat tms. eivät liity itse valtaukseen mitenkään, joten emme kommentoi väitettyjä uusia syytteittä.

Ilmeisesti kukaan paikalla olleista valtaajistä ei tiennyt homeesta, saati asbestista. Syitä talon tyhjänäpitämiseen on koetettu selvittää, mutta niitä ei ole saatu ennen kuin nyt, kun on jo liian myöhäistä. Olisi ollut suotavaa Senaatti-kiinteistöjen osalta ilmoittaa, että talo on terveydelle haitallinen jo ensimmäisissä neuvotteluissa joita käytiin tiistaina, .

Mitä hienon rakennuksen sotkemiseen tulee, siitäkään ei voi koko valtaajaporukkaa syyttää. Suurin osa niistä, jotka paikalla sotkivat, olivat jo äidin helmoissa siinä vaiheessa kun poliisi piiritti taloa.

Valtaajien joukossa oli nuorempiakin kyllä, ilmeisesti vain yksi alaikäinen ja loput täysi-ikäisiä! Enemmistö valtaajista on kuitenkin yli 20 vuotta.

85 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

What do you think happen next now?

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä hienon rakennuksen sotkemiseen tulee, siitäkään ei voi koko valtaajaporukkaa syyttää."

Ehkäpä tämä opettaa teille lapsosille että anarkia ei oikeasti toimi. Juuri tämän kaltaisten ilmiöiden estämiseksi yhteiskunnassa on auktoriteetteja, lakeja ja vastuuta jota tietyt ihmiset tietyistä asioista kantavat.

Anonyymi kirjoitti...

juupa juu. Uskottavuus nolla, luotettavuus -100. Ei kukaan enää usko noita teidän juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Kotietsinnöissä löytynyt yksi kannabisviljelmä ja kahdesta asunnosta itse ainetta.

Miksi teidän on pakko todistaa kaikki stereotypiat oikeiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Olet ymmärtänyt väärin. Pakkokeinolaki käteen ja sieltä 5 luku. Sen 3 § kertoo, että kotietsinnästä päättää pidättämiseen oikeutettu virkamies (joka on muistaakseni nimismies tai vähintään komisario, ei siis kuitenkaan tuomioistuin), minkä lisäksi poliisimies voi määräyksettä toimittaa kotietsinnän myös muulloin, jos asia ei siedä viivytystä.

Tässä tapauksessa päätöksen on oletettavasti tehnyt pidättämiseen oikeutettu virkamies, koska mitään kiirettä tuskin on ollut.

4 §:ssä mainitaan tuosta ilmoitusvelvollisuudesta, mutten lähde ilmoitusasioilla tässä spekuloimaan, kun tieto "vääryyksistä" tulee näin epätarkasti jo valmiiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Laitan tähän väliin esimerkin, miten "kulttuuritilojen" hankinta Jyväskylän ydinkeskustassa hoidettiin tuossa 2 vuotta sitten.

Otimme useampaan isompaan yritykseen yhteyttä, ja kyselimme, onko heille vapaata tilaa vuokrattava, nimenomaan käyttämätöntä tilaa. Muutaman yrityksen jälkeen onnistui. Saimme vuokralle kahdessa eri kerroksessa olevan kellarikerroksen tilat (vanhaa varastotilaa), joissa yhteensä useampi sata neliötä tilaa. Vuokraa tulee 20e per kuukausi per tyyppi (meitä on alle kymmenen yhteensä. Tätä paikkaa käytetään esim bändejen treenikämppänä tätä nykyä.

Miksi te, AT, ette lähesty ongelmaa jotenkin vastaavalla tavalla, jos tarvitsette kulttuuritiloja noin kipeästi? Onko pari kymppiä kuussa liikaa? Se, että tilat vuokraa, ei estä päästämästä myös kavereita sinne, he eivät vaan todennäköisesti saa avaimia. Tiloja löytyy, jos vaan viitsii tehdä jotain muuta kun valittaa "kun ei meille tarjota!" Ei varmasti tarjota, niitä pitää omatoimisesti etsiä, osoittakaa hieman oikeanlaista aloitekykyä.

Anonyymi kirjoitti...

ilmeisesti vielä torstai-perjantai välisenä yönä oli vielä jotain ihmisiä talossa koska poliisit ja vartijat ilmestyivät talon pihaan. ihailtavaa periksiantamattomuutta!

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi te, AT, ette lähesty ongelmaa jotenkin vastaavalla tavalla, jos tarvitsette kulttuuritiloja noin kipeästi? Onko pari kymppiä kuussa liikaa?"

Me niinqu vastustetaan kapitalistista systemiä, koska se niinqu perustuu prekaarien riistoon. Six me halutaan et kaupunqi maxaa meille niinqu kunnon tilat. Sellaset tilat jossa ei päde Suomen laki, vaan meidän omat säännöt niinqu. Vähän niinqu oma sharia tai jotain.

Me tuotetaan subjektiivista kaupunkikulttuuria ja six meidän pitää niinqu saada tilat kun me ollaan sellaset ansaittu. Ilmasex! Tajuuxä riistokapitalisti, ilmasex!!

Tietääx joQ mistä saa hyviä sp-natikoita? Tarvis niinqu kasvattaa indicaa tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

http://users.jyu.fi/~jpsuuron/mursu
/Laulu%20natseista.mp3

EESPÄIN VELJET JA SISKOT TÄMÄN LAULUN
TAHTIIN!!!!

Esittäjä: Punatukkaangstipiriteinihoro

Laulu: "Laulu natseista"

Anonyymi kirjoitti...

Kivasti saanut tämä tapaus huomiota Riemurasian video-palstalla :)

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintosta, että näette oikeutettuna sen, että voitte vallata toisen omistaman rakennuksen, mutta poliisin tuleminen asuntoonne tekemään kotietsintä onkin sit laitonta ü

Ei siinä, kyllä poliisinkin toimintaan pitää suhtautua kriittisesti eikä päästää kaikkea läpi sormien, sillä ihmisiä nekin ovat ja saattavat välillä väärin toimia, kuten kenties tekin tässä tapauksessa :o, mutta ehkä tästä itse kukin oppii ja kasvaa ja tulevaisuudessa tuloksiakin syntyy vaikka kapitalismi onkin teille punainen vaate (olettaen että teillä on punainen aate), niin tulosta toivottavasti teidänkin tekemisistänne syntyy.

Sitä tosiasiaa teidänkään teoialla tuskin pystytään kumoamaan, että raha pyörittää tätä maailmaa ja valtiokin tarvitsee jostain rahaa, jotta voi teille opintotukenne tai muut tuet maksamaan, sekä huolehtimaan terveydenhuollosta yms. esim. mahdollisissa sairastapauksissa (asbesti,home). Jossainpäin tälläisen hoitamiseen teillä ei olisi varaa tai se ei olisi kyseisessä maassa edes mahdollista (kehitysmaat).

Anonyymi kirjoitti...

http://www.ksml.fi/mielipide/blogit/nimett%C3%B6mien-talonvaltaajien-mediapeli(101829).ece

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärtääkseni...

Ymmärtääkseni emme olisi kommentoimassa näitä asioita tällä palstalla, jos laitonta kiinteistön valtausta ei olisi ylipäätään suoritettu.

Ymmärtääkseni anarkistit ja heidän kannattajansa haluavat sanoutua irti vallitsevasta yhteiskuntajärjestyksestä. Ymmärtääkseni näin ollen ei ole myöskään loogista vaatia minkäänlaisia toimenpiteitä vallitsevan yhteiskuntajärjestelmän toimijoilta.

Ymmärtääkseni tämän kiinteistön valtaus on epäonnistunut jo alun alkaen, eikä tämän asian märehtiminen ole enää edes valtauksen suorittaneiden teinien intressissä, sillä tilanne heikkenee tunti tunnilta.

Ymmärtääkseni nyt olisi syytä tunnustaa vallitsevat tosiasiat ja heräillä tähän päivään.

Ymmärtääkseni valtauksen suorittajien on jo syytä katsoa toisiaan ja vetää johtopäätökset näkemästään. Haluanko todella haaskata elämäni tällaisten häviäjien keskuudessa? Eikö tämä farssi jo riitä? Olenko todella yksilö vai seuraanko kenties jonkun muun unelmaa? Olenko rehellinen itselleni? Mitä saavutimme?

Mikä on johtopäätöksesi?

Anonyymi kirjoitti...

niin ei voi kaikkia syyttää mutta osaa

Anonyymi kirjoitti...

I don't know man, I didn't do it.

Pelkään muuten pahoin, että enemmistöä ei kiinnosta puoleen eikä toiseen. Järjestäjien mukaan internetiin on kerääntynyt sadan ihmisen joukko väittelemään asiasta, vastustajien mielestä heitä on vain 20.

Uudessa Jyväskylässä on yli sata tuhatta asukasta.

Anonyymi kirjoitti...

viimeisimmän tiedon mukaan talossa ei ollut asbestia tai hometta.

kyseessä oli poliisin tietoinen hämäys. tätäkään seikkaa ei varmaankaan tulla mediassa kovinkaan laajasti korjaamaan. ne kun eivät tykkää myöntää virheitään.

tsemppia muuten valtaajille, olette hienoa sakkia! jatkakaa, älkääkä luovuttako näitten itkevien urpojen takia!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, meinaatko että yliopisto on ihan vain huvikseen ja hämäyksen ynnä salaliiton vuoksi siirtänyt toimintansa pois rakennuksesta? Että siellä ei ollut sisäilmaongelmia? Että "sairastuneet" työntekijät huijasivat? Olivatko he todellisuudessa hallituksen agentteja? Periaatteessa kaikki vaihtoehdot ovat tietysti mahdollisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Kotietsinnöissä löytynyt yksi kannabisviljelmä ja kahdesta asunnosta itse ainetta.

Miksi teidän on pakko todistaa kaikki stereotypiat oikeiksi?"

naulan kantaa anonymous

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Jyväskylä osallistuu 11-12. 04. tapahtuvaan kansainväliseen toimintapäivään. Olisi mahtavaa saada vielä neljäs kaupunki mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Olette varmaan perillä tapahtumasta, mutta varmuuden vuoksi:


http://april2008.squat.net:8080/


http://takku.net/index.php?topic=1

Paskaa tulee niskaan kaikissa kaupungeissa, niille pitää vaan näyttää et ne o vääräs. Support!

Anonyymi kirjoitti...

Saako näissä tapahtumissa ganjaa? Oma kukkavarastoni on vähissä ja kaiken lisäksi joku pölli bongini valtauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kansalaispalkka pelastaa meidät kapitalistisikojen orjuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Kansalaispalkka pelastaa meidät kapitalistisikojen orjuudesta."

Joo joo. MUTTA ONKO SITÄ GANJAA?!

Anonyymi kirjoitti...

Vitun hipit!

Anonyymi kirjoitti...

On jännää, miten kyyniset ja itseinhoiset oikeistolaiset vaivautuvat tällaisissa tapauksissa ärsyyntymään niin paljon.

Miten yksi talonvaltaus voi herättää niin paljon draamaa ja tunteita? Miksi ihmiset hyökkäävät ikään kuin valtaus loukkaisi heitä henkilökohtaisesti?

Ehkä nyrpeät kommentaattorit haluaisivat itsekin tehdä jotain, mutteivät saa mitään aikaiseksi, joten projisoivat kaunansa ja syyllisyytensä niihin, jotka toimivat.

Nietzsche kutsuisi tällaista orjamoraaliksi: kaunaa ja huonoa omatuntoa, joka syntyy reaktiivisten voimien kielteisyydestä...

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

hei

jos näistä kotietsinnöistä on lisätietoja niin kirjoittakaa joku uutinen yms valtamedia.netiin asiasta. ainakin voitte laittaa tiedon siitä, mitä tapahtui niin me kirjoitetaan uutinen: julkaisulomake (johon voi laittaa vaikka myös
pelkkiä tietoja):
http://valtamedia.net/index.php?option=com_facileforms&Itemid=35

laittakaa mukaan myös yhteystiedot.

Anonyymi kirjoitti...

ihan uskomattomia torpedoinitiyrityksiä joka suunnasta. kslm:ssä kytät ottaa ihan pokkana poliittista kantaa asiaan ja vähättelevät valtaajien määrää, ikää, uskottavuutta yms. samaa paskaa harrastaa myös helsingin poliisi, nimimerkki "kokemusta on".

älkää ottakoo kuuleviin korviinne tätä paskaa sotkuista yms. kun kaikkialla muualla pidetään kliinisyyttä yllä väkivaltaisella kontrollilla on vain piristävää kuulla, että jossain ihmiset ottavat tilan kaikin tavoin haltuun. tarkoittaen myös, että itse tilasta tehdä kommunikoiva, esim. kirjoittelemalla seiniin.

jatkakaa samaam malliin! älkää latistuko ja tsemppiä helsingistä!

Anonyymi kirjoitti...

vinkkinä. älkää pyydelkö niin paljon anteeksi vaan olkaa ylpeitä tekemisistänne. olen samaa mieltä äskeisen kaimani kanssa siitä, ettei töhryjä tule pyydellä anteeksi. toki kuulusteluissa tulee pitää tiukkaa "en kommentoi"-linjaa ;)

asiat eivät selittelyillä parane. jyväskylässä vallattiin talo ja kritisoitiin samalla kärkevästi ja varmasti osuvasti yliopistoa. kaunis niin. kytät, trollit, tukarit ja nihkeä media onnistui ainakin eteläsuomesta katsottuna kääntämään julkisuuden enemmän negatiiviseksi. oppikaa mediapelistä mutta älkää ihmeessä nyt pyydelkö anteeksi tekemisiänne. ei ole mitään väärää valtaamisessa, töhrimisessä, pilven kasvattamisessa... stay strong! solidaarisuutta keravalta!

Anonyymi kirjoitti...

jee me ollaan anarkisteja,vittu hävettää teiden puolesta ihan sikana.räkänokkien touhuja

Anonyymi kirjoitti...

vittu saunan taakse koko pentu lauma

Anonyymi kirjoitti...

kytät, trollit, tukarit ja nihkeä media onnistui ainakin eteläsuomesta katsottuna kääntämään julkisuuden enemmän negatiiviseksi.

Kyllä valtaajat tekivät sen ihan itse.

Anonyymi kirjoitti...

Rispektiä! Isot jutut on aina vähän myllerrystä. Syntyy hillitön huomiopiikki, ja tuntuu että homma karkaa käsistä ja kaikki kaatuu niskaan. Mutta kaikki järkevät tajuaa kyllä, että tässä oli jotain kaikkia kaupunkilaisia ja yliopistolaisia koskettavaa. Kaikki ei voi mennä siististi putkeen, mutta pääasian ymmärtää jokainen teitä lähellä oleva: talonvaltausliike kukoistaa ja on vielä ihmisiä jotka haluaa haastaa julkisen tilan yksityistämisen. Se on aivan mahtavaa!

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkäpä tämä opettaa teille lapsosille että anarkia ei oikeasti toimi. Juuri tämän kaltaisten ilmiöiden estämiseksi yhteiskunnassa on auktoriteetteja, lakeja ja vastuuta jota tietyt ihmiset tietyistä asioista kantavat."

Kantavatko nämä tahot vastuuta köyhistä, vähäosaisista, rahattomista, opiskelijoista, eläimistä ja ympäristöstä?

Kansalaistottelemattomuus syntyy vallitsevien lakien epäoikeudenmukaisuudesta: kestämätömästä tilanteesta, jossa rauhanomaisilla vaikutuskeinoilla ei ole enää mitään merkitystä.

Tässähän taannoin julkaistiin tutkimus jonka mukaan yli 50 % yliopisto-opiskelijoista on jossain vaiheessa koulua käyttänyt mielenterveyspalveluita. Opiskelijat eivät voi hyvin. Osa lopettaa koulun, koska yleislinjaus on se, että vain tulosvastuulla on väliä. (Henkilökunta paikoittain yrittää toki kaikkensa, että tähän saataisiin jotain muutoksia. Valitettavasti tulosvastuuseen tähtäävän yleisilmapiirin painostuksen takia nekin jotka yrittävät palavat loppuun.)

Eikö ajatus ilmaisesta julkisesta tilasta kaupungilla, jossa on mahdollisuus tehdä mielekästä työta ja osallistua yhteisölliseen kulttuuritoimintaan, ole viaton reaktio tähän tilanteeseen.

Totta kai aina voidaan kiinnittää huomio pelkkiin reaktioihin, olla miettimättä asioiden syitä ja tuomita tietty ihmisryhmä syyllisiksi ja infantiileiksi, jotta ongelma voidaan heidän kauttaan ulkoistaa ja unohtaa.

Tämä on sanomalehtijournalismin suurin ongelma tämänkin tapauksen yhteydessä. Ei minkäänlaista analyyttista pohdintaa vain ideologisia faktoja, jotka esitetään objektiivisina, koska median poliittinen sitoutuminen ei enää nykyaikana ole avointa.

Medianhan suurin ideologinen sitoutuminen on suhteessa tulosvastuuseen eli rahaan. (Kaikki tietävät tämän, mutta kukaan ei sano tätä ääneen. Miksi ei?) Siinä tilanteessa on pakko miettiä tarkkaan, minkälaiset jutut miellyttävät asiakkaita (eli lukijoita) ja minkälaiset eivät. Juttujen kirjoittaminen arvolatautuneesta näkökulmasta ei ole objektiivisuuteen pyrkimistä. Lehdet eivät enää edes pyri tähän hyveeseen.

Me elämme epäoikeudenmukaisessa valtiossa, josta on hyvää vauhtia kasvamassa yritys, koska kaikki arvot perustuvat tulosvastuuseen. En tunne ketään, joka olisi avoimesti sitä mieltä, että tulosvastuu arvona on kaikkien muiden arvojen yläpuolella. Tiedän kuitenkin hyvin vähän ihmisiä, jotka ovat pyrkineet purkamaan tätä arvohierarkiaa millään tavalla. Valtaajat yrittivät.

Olisikohan olennaista alkaa toimimaan toisenlaisin arvoin? Hyvinvointivaltiolla on täällä vahva ideologinen pohja ja suomalaiset tuntuvat kuitenkin arvostavan muutakin kuin rahaa. Eiköhän olisi aika alkaa tehdä tämän asian suhteen jotain? Nuoret akatemian ja AMK:n opiskelijat (sekä terävä-älyiset itseoppineet) huomaavat tällaiset asiat tietysti ensimmäisinä ja ottavat niihin kantaa.

Aletaanko pohtia tämän valtauksen syitä sen sijaan, että haukutaan toisia tyhmiksi samalla tavalla kuin hiekkalaatikolla. Ottavatko journalistit haasteen vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Talon valtaus oli mahtava juttu. Te teitte sen ja saitte ktitiikkiä aikaan. Tottakai joka puolelta yritetään dissata. Mutta te olette sankareita.

Kunnioitettavaa toimintaa ja elävää meininkiä. Hatun noston arvoinen juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki Jyväskylän ja muiden paikkojen urpot ja ankeilijat tottakai haluaa päästä paheksumaan. Nekin elää teidän teoistanne. Olette parasta mitä tässä kaupungissa on. Oikeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tagit on osa avointa kaupunkitilaa. Ihmiset ilmaisee mielipiteitään ja liikumistaa tageilla. Ihmisillä on täysi oikeus tagata, niin valtaajilla kuin talon käyttäjillä. Talon organisaatio miettii tietysti, millaiset säännöt on parhaita mihinkäkin vallattuun taloon, mutta kyllä talon pitää olla avoin urbaaneille alakulttuureille. Tagit on sitä, ei sotkemista tai vandalismia.

Anonyymi kirjoitti...

Sydäntälämmittävää toimintaa! Taistelu vapaan ja autonomisen tilan puolesta jatkuu!

Anonyymi kirjoitti...

haha... fanaattisesti omat typeryydet käännetään joksikin hienoksi ja ideaaliksi. Pelkkää paskaa, joutavuutta ja tyhjäntoimitusta. Ainut mitä tuokin yliopistolle vaikutti oli että joidenkin entiset toimistot ja työtilat on nyt sotkettu. kaput.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa tapa jolla AT voisi osoittaa olevansa edes jotenkin vakavasti otettava aktivistiryhmä, olisi mennä takaisin Polaariin ja korjata aiheuttamansa tuho. En kuitenkaan usko tähän, koska AT on ilmeisesti vain käsite ryyppäämiselle, ei mikään oikea ryhmä.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain rajaa tähän teidän hippien puolueellisuuteen. Huutonaurua rauhanomaiselle pakenemisyritykselle ja puhelinkuunteluille :ylös:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä valtaamanne rakennus vaan nyt sattui olemaan tyhjillään ihan hyvästä syystä. Se oli remonttilistalla ja remontin jälkeen se otettaisiin taas hyötykäyttöön.

Mitäs jos ennen seuraavaa valtaustanne käyttäisitte vaikka muutamaa aivosolua ennen toimintaan ryhtymistä niin tukikin voisi olla toisenlaista.

Anonyymi kirjoitti...

"Tagit on osa avointa kaupunkitilaa. Ihmiset ilmaisee mielipiteitään ja liikumistaa tageilla. Ihmisillä on täysi oikeus tagata, niin valtaajilla kuin talon käyttäjillä."

Valtaosa ihmisistä, heistä joiden verovaroille nuo kaupunkitilat on kustannettu, pitää "tageja" ja muita töhryjä epäesteettisinä. Ettekö usko? Kokeilkaapa piirtää keskellä kirkasta päivää julkisella paikalla paskaanne seinään. Siis niin että esim. rakennuksessa työskentelevät ja ohikulkijat näkevät.

Voi jumalauta, turpaan sietäisitte saada. Helvetin kusipäät.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuulkaa, eivät teille vittuile vain "oikeistolaiset". Ihan me ns. "punavihertävät" pitkätukatkin olemme tällaista omaisuuden järjetöntä tuhoamista vastaan. Ei taida poliittisen spektrin mistään laidasta löytyä puhtaalle typeryydelle tukea.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kyseessä on täysin avoin kulttuuritila näiden valtausten tapauksissa, niin teillä ei varmaan ole mitään sitä vastaan, jos talossa hengaavat myls vaikka paikalliset natsit ja rokkarit ja grillaavat makkaraa ja kyljyksiä kavereidensa kanssa pihalla?

Kuinka pitkälle tuo avoimuus tilan käytön suhteen riittää ? Onko tila todella avoin, voi onko se avoin vain samaa näkemystä edustaville ihmisille?

Anonyymi kirjoitti...

"Ainoa tapa jolla AT voisi osoittaa olevansa edes jotenkin vakavasti otettava aktivistiryhmä, olisi mennä takaisin Polaariin ja korjata aiheuttamansa tuho. En kuitenkaan usko tähän, koska AT on ilmeisesti vain käsite ryyppäämiselle, ei mikään oikea ryhmä."

Työt teetetään maalausfirmalla ja laskutetaan valtaajilla. Tästähän Keski-Suomalainen uutisoi. Verovaroilla taloa ei puhdisteta tageista, eri asia on puhdistetaanko seinät ensin ja puretaanko talo sitten. Eri asia myös annetaanko mahdollisuutta mennä töihin talolle laskutuksen sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lakatkaa keskustelemasta epäolennaisesta! Kaupunktiltila ksityistämistä vastustavat liikkeet, talonvaltaukset etualalla, ovat nousussa. Ihan sama mitä muutamalle neliölle maalipintaa tapahtuu. Ei liikkeet ole koskaan porvarillisia ja sisäsiistejä toimijoita, jotka noudattava hyvän käytöksen etikettia. Ongelma on juuri se, että suuri osa ns. vasemmistostakin haluaa näytellä sliipattua porvaria ja jakkupukupelleä, vaikkeivat sellaisia ole.

Talonvaltaukset ovat politisoimassa nopeassa tahdissa todella isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Kaikki tuki liikkeelle, tusseilla tai ilman! Just do it!

Anonyymi kirjoitti...

"Miten yksi talonvaltaus voi herättää niin paljon draamaa ja tunteita? Miksi ihmiset hyökkäävät ikään kuin valtaus loukkaisi heitä henkilökohtaisesti?"

Siksi, arvon sisäryhmän totuudenrakentajat, että tällainen suorastaan typerä toiminta (=talo tyhjillään terveysongelmien - vai väitättekö, että ne ihmiset ihan muuten vaan menivät lääkäriin, saivat diagnoosin ja ehdottoman kiellon palata takaisin, ja kaikki työpaperit jouduttiin jättämään sinne - takia, ei oteta asioista selvää etukäteen ja sitten valitetaan oman toiminnan loogisista seurauksista) vie uskottavuutta kaikelta vastakulttuurilta. Jos Jelmun/Lutakon asioita olisi hoidettu tältä pohjalta, niin vieläköhän olisi pystyssä? Oman pesän likaajat.

Julkisen tilan vähenememinen/kaupallistuminen on tosiasia, mutta ei sitä helvetti tällä tavalla paranneta. Lapset perkele.

Terv. punavihreä hippi

Anonyymi kirjoitti...

Just do it, vaikka kyseessä on hometalo??

Hippi taas

Anonyymi kirjoitti...

Vitun jyväjemmarit saatana. Koittakaa nyt miettiä vähän enemmän ensi kerralla. Etelän Valtaaja

Anonyymi kirjoitti...

Kritiikki on kovaa ja kaikki on tietävinääv mikä meni vikaan.


-----------


Silti kukaan narisijoista ei oikeasti saa ikinä tehtyä mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Ja AT sai? Vittu idioottimainen toteutus laittoi hyvän asian ajamisen 5vuotta taaksepäin JKL:ssä. Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Moro

Vanhana JKL Oranssina (kaksi talonvaltausta 90-luvun alussa, mm. Eerola) niin ensinnäkin onnea ja menestystä tuleviin talonvaltauksiin. Teette tärkeää työtä markkinatalouden ulkopuolisten tilojen hankkimiseen, jota voisi hallita oikeasti itsenäisesti.

Toinen juttu onkin toteutus, jota on vaikea ymmärtää mun sukupolven näkökulmasta. Olen keskustellut valtauksesta puolentusinan ystäväni kanssa, joista muutama kävi tutustumassa laillani vallattuun taloon. Olimme kaikki yhtälailla hämmentyneitä sekavasta toteutuksesta.

Koska odotettavissa on aina todella ankaraa ja asiatontakin kritiikkiä median ja kansalaisten osalta, niin sen välttääkseen tulisi toimia itse niin, ettei kritiikkiin tule ensimmäistäkään syytä. Esim. Oranssin valtauksissa oli voimassa EHDOTON päihdekielto. Annoimme sisäänpyrkiville päihtyneille valtaajille porttikiellon, eikä kenenkään hallussa saanut olla mitään päihteitä. Piste.

Tässä mielessä talon tagaaminen ei ollut järkevää, koska siitä on muodostumassa se vahvin kritiikin väline. Mä luullakseni ymmärrän edes osittain tagaajien ja päihteiden käyttäjien ajatuksen edes jonkinlaisen itsehallinnan ottamisesta maalaamalla reviirimerkkejä kaupallisten mainosten ohelle ja käyttäytymällä juuri niin kuin itse haluaa pikkuporvarillisten sääntöjen sijaan, mutta nämä eivät valitettavasti edistä lainkaan asetettuja tavoitteita.

Aktivismi on tyrmätty aina näillä aivan samoilla argumenteilla vihreän liikkeen alkutaipaleelta ja Kessin metsätempauksista lähtien nykyisiin talonvaltauksiin. Toisaalta nykysukupolvet kenties eivät välitä paskan vertaa, koska heidät tuomitaan joka tapauksessa sekä oikeudessa että julkisuudessa. En tiedä.

Toisaalta mä saatan olla liian vanha ymmärtämään hengailu ja biletysmentalitettia, jotka voisi sinänsä ymmärtää kapinaksi vallitsevia entistä kovempia suoritusarvoja kohtaan.

Aiemmin sekä poliittiset että järjestölliset tahot olivat valmiimpia keskusteluun aktivistien kanssa.

Julkisuuspeliä auttaisi myös, jos vallattavasta kohteesta otettaisiin selvää mahdollisemman tarkkaan ennen valtausta ja jos porukalla olisi oikea selkeä hierarkia tehtäväjakoineen, vaikka se tehtäväjako pitääkin pitää salassa poliisia ja oikeuslaitosta varten. Molemmat edistäisivät julkisuuskuvaa, koska sekä media, että kansalaiset saisivat aina asiallista palautetta valtaajien taholta verrattuna tilanteeseen, jossa puhelimeen ei vastaa kenties kukaan. Samoin luvatuista asioista pitäisi pystyä pitämään kiinni, kuten kansankeittiöstä, jossa taisi olla häikkää. Tätä edistäisi vastuullinen tehtäväjako.

Oranssin porukka oli melkein kokonaan punkkareita, ja ymmärsimme että saamme tavoitteemme paremmin läpi, jos järjestäydymme, vaikka järjestäytyminen sinänsä ei kuuluisikaan arvomaailmaan.

Ikäväksi tosiasiaksi jää, että aktivistien pitää toimia maineensa vuoksi paljon tiukempien sääntöjen mukaan kuin kukaan heidän kritisoijistaan taikka haukkujistaan. Meillekin kävi möykkäämässä humalaista sakkia puukkojen kanssa, että känniset hipit vittuun. Joka oli aika helppo korjata joka virheen osalta, eikä yksikään toimittaja taikka poliisi päässyt puuttumaan mihkään muuhun kuin itse valtaukseen, koska kaikki muu oli virheetöntä.

En halua väittää, että teimme asiat paremmin. Teimme ne omalla tavallamme enemmän suorittaen (sic) ja kenties nykyisten talonvaltaajasukupolvien päämäärät ja keinot niiden saavuttamiseen ovat erilaiset.

Yhtä kaikki mä toivotan teille parempaa menestystä seuraavaan tempaukseen.

- Vanhusvaltaaja -

Anonyymi kirjoitti...

"Ongelma on juuri se, että suuri osa ns. vasemmistostakin haluaa näytellä sliipattua porvaria ja jakkupukupelleä"

Kolhooseilla sai parhaimmillaan kuulan kalloonsa julkisen omaisuuden tuhoamisesta, joten tuskinpa kommunistitkaan teitä tukisivat. Vaikka menisitte kuinka vasemmalle, ei teille tukea löydy. Anarkia on tyhmää. Piste.

Terv. Toveri.

Anonyymi kirjoitti...

"koska kaikki muu oli virheetöntä."

eikö tämä nyt ole vähän omahyväinen kommentti? mä voin ainakin sanoa, ettei oranssin toiminta ole ollut virheetöntä koska yhä vielä jengi tuntee, ettei oranssi ole heidän, koska siellä on nimenomaan säilynyt nämä hierarkiat ja asioista päättävät toiminnanjohtajat sun muut. puhun nyt hertsigasta enkä asunnoista. parempi olisi järjestää toiminta niin, että kaikilla käyttäjillä olisi sama sananvalta.

myös "paremman menestyksen" toivottaminen on musta vähän aliarviointia. valtaus näyttää menneen suhteellisen hyvin mutta mediapeli ei. nämä ovat kaksi täysin eri asiaa, joista toinen on merkittävä ainoastaan siksi, että se vaikuttaa valtauksen ja valtausten pysyvyyteen ja tulevaisuuteen. mutta se ei ole mitenkään tärkeätä ihmisten suoraan eletylle todellisuudelle, eli itse valtaukselle. ero voi tuntua keinotekoiselta mutta on musta olennainen.

eli propsit vaan! ens kerralla mediapuhelin 24/7-käytössä, että saadaan lukea muitakin kuin poliisin kommentteja median mustmaalaus-jutuista.

Anonyymi kirjoitti...

Hohhoijaa, teistä "vasemmistolaisista" monet ovat "periaatteessa" puolella, mutta käytännössä vastaan kun kerran itse olisitte tehneet kaiken paremmin ja huolellisemmin... Joopa joo, aika tekopyhää. Olkaa nyt rehellisiä, kuitenkaan, ette olisi tehneet mitään, vaan vain jatkaneet odottelua.

Näsäviisailla kommenteillanne ette osoita tukea valtausliikkeelle saati käytä tilaisuutta hyväksenne politisoida kysymystä kaupunkitilasta. Tuomitsette toiminnan ja yrityksen avata liikettä erilaisiin "teknisiin virheisiin" vedoten. Outoa logiikkaa.

Fakta onkin, ettei "vasemmisto" ole enää pitkään aikaan ollut aloitteellinen poliittinen liike. Uudet liikkeet nousevat urbaaneista voimista, jotka ovat ehkä vähän anarkistisia, mutta vielä enemmän epämääräisiä ja määrittymättömiä, kuten kadunvaltaukset ja rave- ym. touhut ovat osoittaneet.

Anonyymi kirjoitti...

VINKKI! helsingissä yksikään vahingonteko yms. syyte ei ole koskaan mennyt talonvaltauksissa läpi. syyttäjä ei voi todistaa kuka on sotkenut mitä. korkeintaan hallinnanloukkaus voidaan selvästi antaa kaikille, jotka olivat kiinniottotilanteessa talossa sisällä sekä muita kyttien todistamia "rikoksia" kuten niskoittelu, haitanteko virkamiehelle jne jne. mutta tägeistä sun muusta niin kuka tahansa on voinut ne tehdä eikä yksittäisellä talolla hengailleella ole siitä vastuuta. ainakaan helsingin käräjäoikeuden mukaan.

TÄSTÄ LÖYTYY SIIS ENNAKKOTAPAUKSIA. viimeksi syksyllä vuorikatu 4:n valtaajat vapautettiin kaikista syytteistä. eli laittakaa asianajajillenne tiedoksi!

Anonyymi kirjoitti...

ja kuulusteluissa: tiukka en kommentoi linja. jos olette myöntäneet avanneenne paikan tai tägäämisen niin oikeudellinen tilanne voi kyllä olla aivan toinen. mutta en ole varma.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tämä blogi on? "Kuinka vältän kaikenlaista vastuuta"-ohjekirja?

Anonyymi kirjoitti...

ei vaan, "kuinka vältät kapitalistien repression"-ohjekirja.

Anonyymi kirjoitti...

heh, aikamoisia ajatusFASISTEJA nämä "aktivistit."

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava porukka tää autonominen tiedekunta! :D
Harvoin saa lukea näin pussipäässä elävien koulutettujen simpanssien toilailuista... Koko blogi vilisee asiavirheitä ja perusteettomia syytöksiä viranomaisia kohtaan.
Good work, keep going!
Jos joskus tulee "seuraava kerta", niin kannattaa varmaan etukäteen ottaa selvää mihin on rupeamassa ja mitkä on omat oikeudet esim. siinä vaiheessa jos tulee kiinniotetuksi jne...

Anonyymi kirjoitti...

Moro uudelleen


Tarkoitin virheettömällä ainoastaan kahta Jyväskylässä tehtyä talonvaltausta 90-luvun alussa ja nimenomaan merkityksessä, että media ei päässyt syyttämään meitä mistään muusta kuin itse valtauksesta, koska emme antaneet aihetta muuhun.

Olet oikeassa Oranssin hierarkisuudesta verrattuna autonomisempaan toimintaan, mutta tällä tavalla toimien Oranssi on saanut pysyvää aikaan. Se onko tämä kannatettavaa on kunkin omien arvojen mukainen asia. Samaa voisi ajatella lukuisista Elävän musiikin nimikkeellä tehdyistä valtauksista. Eräästä on hmm. kehkeytynyt mm. massiivinen Ilosaarirock, joka on tosiaankin kaukana alkuperäisestä punk-anarkiasta. Mutta tällainen kehityskulku on luonnollista ja sen vuoksi minusta on erittäin hienoa, että uudet sukupolvet pistävät alulle uusia ja omanlaisiansa liikkeitä.

Musta mm. kadunvaltaukset karnivalistisine piirteineen ovat todella upea asia. Ei mun ikäiset olis tällaista aikoinaan keksineet, koska olimme vielä niin kiinni perinteisimmissä mielenosoitustavoissa.

Ja mä tarkoitin paremmalla menestyksellä koko toimintaa, myös mediapeliä. Minusta itse valtausta ei voi erottaa edes periaatteellisesti muusta sen ympärille kuuluvasta. Mediapeli on mun ymmärtääkseni usein kansalaisaktivisimissa se lopullinen päämäärä ja itse isku ainoastaan keino mediapelin herättämäiseksi.

Mä tiedän kuulostavani joidenkin mielestä vanhukselta ja siksipä mä pidin vanhana setänä suuni kiinni käydessäni vallatussa talossa. En halua puuttua sinänsä tekemisiinne, ainoastaan tuoda esille ns. vanhemman valtaajasukupolven kokemuksia ja näkemyksiä. Minä en todellakan kenties ymmärrä kaikkea, koska kuulun eri sukupolveen. Näinhän se aina menee. Pakosta.

Ja koska ihminen on oppiva olento, niin jokainen valtaus onnistunee edellistä paremmin. Tässä mielessä tarkennettuna menestystä tulevaan toimintaan!

- Valtaajavanhus -

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää huomenta kullat rakkaat, päivänsäteet ja menninkäiset, näennäisen hyvinvointiyhteiskunnan rakkaudettomassa armossa paistattelevat - tädit tahtovat nyt julistaa.

Edeltävissä kommenteissa anarkialle on suotu itseisarvon syvästi arveluttava asema, eivätkä kanssalietsojat ole huomanneet pällistellä aatteen suomia mahdollisuuksia toisesta näkövinkkelistä. Yrittämättäkään esiintyä liikkeen virallisena äänitorvena, Joseph Goebbelsina tai "intergalaktisena supersaatanana" allekirjoittaneet kaivelevat mietintämyssyjensä uumenista yhteiskuntakelvottomaksi leimatun ajatuksen anarkismista välinearvona - keinona saavuttaa parempi maailma (tai vaihtoehtoisesti saada vaikka pillua, mitä nyt kukin sitten halajaa). Koska uudistuksia ei ennenkään ole saatu aikaan kynänpyörittelijöiden kestosuosikkien, byrokratian ja hyssyttelyn, keinoin, on tässäkin tapauksessa vanhan tuhoaminen edellytys uuden synnylle.

Vanhan sydäntä satuttavat nyt muutkin kuin ajoittaiset rytmihäiriöt, joita yhteiskunnan ja sen jäsenten tehottomuus ja saamattomuus säännöllisin väliajoin aiheuttavat. Nimettöminä "mielipiteitään" auliisti viljelevät kanssarunoilijat ovat erikoisella lähestymistavallaan näyttävästi ohittaneet sisäkaarteessa argumentoinnin perusperiaatteet aiheuttaen näin ollen tädeille - Kylli ja Moonika - hengenahdistusta ja psyykkistä pahoinvointia. Mikäli Autonomisen tiedekunnan kannattajien muodostama leiri todellakin edustaa ko. kamppailussa irrationaalista ja yhteistyökyvytöntä osapuolta, miksi ainoat kehittävään keskusteluun kannustavat argumentit löytyvät rintamalinjan tältä puolen? Kommentit mallia "vitun hipit ja kiljupunkkarit" edustavat järkevyydessään samaa tasoa kuin vastapelaajan humauttaminen pesäpallomailalla kesken ottelun, eivätkä täytä keskustelunavauksena peruskoulubiologiankaan pohjalta hedelmällisen ja kehityskelpoisen yksilön kriteerejä.

Koska Autonomisen tiedekunnan neppiautot eivät ole ainoat laatuaan tällä hiekkalaatikolla, on oikeutettua päättää purkautuminen tältä erää Setä Hotakaisen viisaisiin sanoihin ja laajentaa leikkiä nurmikon puolelle: "Rajattomat murensivat maan, jonka estoiset olivat rakentaneet".

Kiitos ja näkemiin.

-Hämmästyttävät Huttusen Tytöt Mytty & Martta-

Anonyymi kirjoitti...

Do you like Huey Lewis and the news? Their early work was a little too new wave for my tastes, but when Sports came out in '83,I think they really came into their own, commercially and artistically. The whole album has a clear, crisp sound, and a new sheen of consimante professionalism that really gives the songs a big boost. He's been compared to Elvis Costello, but I think Huey has a far much more bitter, cynical sense of humour. In '87, Huey released Fore, their most accomplished album. I think their undisputed masterpiece is "Hip to be Square", a song so catchy, most people probably don't listen to the lyrics. But they should, because it's not just about the pleasures of conformity, and the importance of trends, it's also a personal statement about the band itself.

Anonyymi kirjoitti...

Hämmästyttävät Huttusen Tytöt Mytty & Martta-

TEILLÄ ON MUN BONGI!

Anonyymi kirjoitti...

eiköhän Oranssin toiminta esim. Hertsigassa olisi toiminut hyvin myös ilman hierarkkista järjestörakennetta? voihan sitä olla edustustehtävissä porukkaa, täyttämässä pakollisia hallituspaikkoja yms mutta käytänössä sitoa kaikki päätöksen esim. viikottaiseen talokokoukseen, johon ovat tervetulleita kaikki aktiivit ja kiinnostuneet. näin osallistetaan ainakin periaatteessa (vaikka toimivan käytännön saavuttaminen voisi kestää vuosia) kaikki ja luodaan laajempaa, ruohonjuuritason toimintaa.

ilosaarirock? mitä iloa on siitä tai nosturista nykyään kun ne ovat kuin mitä tahansa kaupallisia keikkapaikkoja ja festareita? ukkoutuneet ja akkautuneet demarivaltaajat istuvat nostamassa tukiaisia ja antamassa nuorekkaan leiman viranomaisille tehdessään näiden kanssa mallikkaasti yhteistyötä. en nyt puolla mitään anarkistista puritanismia, jossa ainoa kommunikaatio viranomaisten kanssa tapahtuu katukiven heittoetäisyydeltä. mutta sietäisi "vanhustenkin" palata juurilleen ja osallistaa taas radikaalia skeneä toimintaan. pätee varsinkin elmuun, joka on mun mielestä tänä päivänä yhtä tyhjä kanssa. oranssille kyllä kaikesta huolimatta isot propsit pitkäjänteisestä ja skarpista toiminnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä "Huttusen tytöt" ovatkin näemmä erinomainen esimerkki pseudointellektuelleista idiooteista.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli ajatustenvaihtoa kaipaat, olet tervetullut briljeeraamaan sivistyssanoilla ihan omalla nimelläsi. Suotavaa olisi toki myös kivesten kasvattaminen siihen kokoluokkaan, joka mahdollistaisi hävyttömyyksien huutelun tervehenkisestisesti kasvotusten.

-Mytty & Martta-

Anonyymi kirjoitti...

Esittelisin teille mielelläni kivesteni ja muunkin varustukseni kokoa, mutta koska viimeaikaisten tapahtumien yhteydessä on tullut harvinaisen selväksi että anarkistiämmien naamat ovat parhaimmillaankin kuin sateen hakkaama lehmänpaska ja että roikkuvaa taikinamaista ihraa teillä riittää niin että sääliksi käy, jätän esittelyn väliin.

Peskää hiekka pillustanne ja pitäkää tyhmä päänne kiinni. Tämän ehdotuksen esitän ihan lähimmäisenrakkaudesta, jotta ette vastaisuudessa päädy nolaamaan itseänne ja tuhlaamaan virkavallan aikaa. Ei vika ole teidän, se on vanhempienne.

Anonyymi kirjoitti...

Hei joo siis on ollu puhetta että pitäis grillailla ja kattella urheilua. Jumaliste, mahtava idea! meikä ainaki on heti inessä jos lähetään valtaamaan jotain mestaa missä tsiigata esim lätkän mm-kisat kunnon skriiniltä hyvällä porukalla!

Tosi vittumaista itseasiassa että lätkän mm-kisojen seuraamiseen ei ole järjestetty jotain julkista tilaa missä voisi vedellä omia eväitä ja vaikkapa grillailla mehukkaita pihvejä!

Todellakin! tuntuu siltä että jäkiskisoissa on kyseessä koko kansan kollektiivinen itsetunto, kuppikoko ja peeniksen ympärys ja pituusmitat! miksei siis järjestettäisi yhteistä tilaa seurata kansakuntamme koitoksia jäkisarenalla.

Ehdotan täten, että jokainen jääkiekon, pihvin ja bissen ystävä ottaisi tehtäväkseen järtestää jostain avointa tilaa kisojen seuraamista varten.

Miten olisi, vallataanko vaikkapa jyväskylän paviljonki kisojen ajaksi, siinähän on pihalla kivasti tilaa grillaillakkin!

Terveisin urheilun, vapaan kaupunkitilan ja grillipihvien ystävä.

autonominen tiedekunta kirjoitti...

Aivan mahtavaa! Juuri näin!

Anonyymi kirjoitti...

Kun ilmeisesti blogin ylläpito on paikalla, onko mitään tietoa valtauksessa mukana olleesta bongistani? Olen nyt kolme päivää huudellut sitä täällä..

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki: Paviljongista voi myös vuokrata tilaa. Keräätte vaan kolehdin osallistujien keskuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoin pelkään, että surullisen kuuluisa bongi on joutunut jonkun paikalla olleen valtaamaksi ja töhrimäksi. Voi olla, että se on jopa saastunut käyttökelvottomaksi, mutta uusi bongi on todennäköisesti halvempi kuin Senaatti-kiinteistöjen vaatimat korvaukset eräille henkilöille :), joten voit hymyssä suin hommata itsellesi uuden ;) Jotenkin tässä jännällä tavalla toteutuu karman laki..kenties ;)

autonominen tiedekunta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Moro


Enpä malta jättää ihmettelemättä:

Huumekysymys on laaja ja monitahoinen ongelma, johon on vaikea ottaa perusteltua ja valistunutta kantaa. Yleensä keskustelusta syntyykin sen vuoksi tunteita herättävää hedelmätöntä heittelyä suuntaan ja toiseen. Pilkkakirveet ja tuomiot saavat vallan kaikissa leireissä.

Tätä ajatellen ja huomioiden jo nyt valtaajia kohtaan jatkuvasti heitetyt hippi-herjat ja vakisyytökset kännisistä ja pilvessä mesoavista teineistä, on todella harkitsematonta heittää blogin ylläpitäjien taholta julkisuuteen vitsiksi tarkoitettu valokuva bongista.

Mites sen julkisuuskuvan kanssa?

Miettikää siellä ylläpidossa nyt vähän pidemmälle näitä asioita.

Mä ehdin jo toivoa, että kunhan noi herjaajat väsyvät loanheittoonsa, niin täällä voisi syntyä oikeaa asiallista keskustelua. Ja toivottavasti vielä syntyy, mutta eipä ihan heti näillä eväillä.

Kiitos anonyymille kommentoijalle asiallisesta palautteesta Oranssiin ym osalta. Enemmän tällaista kiitos!


- Valtaajavanhus -

Anonyymi kirjoitti...

No, härre gud, toi kuvahan on mikä lie nettikuva ja mitä lie vitsailua, mutta napataan nyt sitten pois kun ei kuivaa huumoria ymmärretä...

Anonyymi kirjoitti...

Niille, jotka missasivat poistettujen viestien sisällön:
http://aycu22.webshots.com/image/49421/
2002769252681815173_rs.jpg

Siinä kuva poistetusta sisällöstä.

Anonyymi kirjoitti...

http://aycu22.webshots.com/image/49421/
2002769252681815173_rs.jpg

TOI EI OO MUN BONGI MIKÄ SULLA JA SUN PUPULLA ON!!!!
PITÄÄKÖ TÄSSÄ SOITTAA POLIISILLE?!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

"Fakta onkin, ettei "vasemmisto" ole enää pitkään aikaan ollut aloitteellinen poliittinen liike."

Sori nyt vaan, mutta tuo johtuu pääasiassa siitä että Suomessa vasemmiston kannatus on romahtanut. Katso vaikka eduskuntavaalien tulosta, joskus ammoin 70-luvulla työväenpuolueiden (SKDL +SDP) yhteenlaskettu kannatus hipoi 50%-tia. Nyt SDP+vasemmistoliitto ei saa kokoon edes 30% kannatusta.

Vasemmistolaisuuden aika meni jo. Pääongelmahan vasemmistolaisuudessa on, että sen tuote, eli vasemmistolainen yhteiskunta ja vasemmistolaisesti järjestetty talous, ei yksinkertaisesti toimi. Miten "myyt" toimimattoman tuotteen, eli tässä tapauksessa idean vasemmistolaisesta tavasta hoitaa asiat, massamarkkinoille? No et mitenkään.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Nyt olisiko Autonomisen tiedekunnan junioreiden aika jo katsoa peiliin ? Te paskotte muiden ihmisten nurkkiin ja sitten ovatkin viherhipit niin loukkaantuineita kun poliisit tunkevat omaan kotiin ? Rynnätään asbestiongelmaiseen taloon ja sitten valitetaan, että ei saada apua omiin asbestiongelmiin. Miksette saman tien laita taloanne paskaksi ja syytä poliisia kun he eivät korjaa sitä ? Jokainen on täällä maailmassa yksin, mutta jotta tämä paikka toimisi on meidän puhallettava yhteen hiileen. Jos kaikki ihmiset toimisivat yhtä hölmösti ja itsekkäästi kuin te niin eihän maailmassa enää olisi ihmisiä jäljellä. Yhteistyön lisäksi, jotta tämä maailma toimisi, on meille luotu lakeja, yhteisiä sääntöjä jotka helpottavat elämäämme. Jos kaikki eläisivät kuin siat pellossa välittämättä toisistaan ja katsoisivat vain omaa napaansa ei tästä tulisi mitään.

KATSOKAA PEILIIN