lauantai 12. huhtikuuta 2008

Toimintapäivän uutisia

Valtamedia.net seuraa eurooppalaisen toimintapäivän tapahtumia reaaliaikaisesti.

Jyväskylän osalta tiputtelemme infoa alle tilanteen mukaan:

21:00 Autonomisen tiedekunnan ulkoilmabiletyksen huippututkimusyksikkö harjoitti nousujohteista tutkimustyötä noin kahdeksaan saakka, jolloin soundit oli purettava. Porukkaa tuli jatkuvasti lisää paikalla, meno yltyi ja kivisellä tanssiparketilla pistettiin jalalla koreasti. Soundien purkamisen jälkeen paikka siivottiin yhteisesti ja monet jäivät pohtimaan innostuneina jatkonäkymiä. Tunnelma oli katossa ja monien poskilihakset kramppasivat. Taiteilut tulemme laittamaan jossain välissä jonnekin näytille.

Kiitoksia kaikille! Huippua! Eteenpäin!

Jyväskylä lähettää solidaarisuusterveisiä Helsinkiin, Tampereella ja Turkuun! Edessä on pitkä, kuuma ja hiton hauska kesä. ;)

17:00 Soundit on ilmoilla, posse chillailee amfiteatterin portailla, jonglööraa, syö yhteisiä ruokia ja maalailee metripaperille mitä mieleen tuleekin. Kovin tuhrija näissä bileissä ainakin tähän mennessä on ollut eräs kaksivuotias valtaajan alku. Lämpimämpikin voisi olla, mutta ehkä sitten omassa talossa... ;) Jyrock alkaa käynnistellä Ilokivessä.

16:00 DJ:t soittavat musiikkia yliopiston päärakennuksen takaisella ulkoilmateatteriaukiolla. Porukkaa on tiputellut päivän mittaan lisää. Joukko kasvanee alkuiltaa myöten, sillä tänään järjestetään läheisessä Ilokivessä suosittu Jyrock.

15:00 Noin viisikymmentä mielenosoittajaa ja pari siviilipoliisia marssi kaupunkikeskustan läpi kampusalueelle, jossa tapahtuma jatkuu ulkoilmabilettelyn muodossa yliopiston päärakennuksen takaisessa amfiteatterissa. Poliisin eduksi voimme todeta heidän luopuneen männävuosien kömpelöstä hiphop- tai aktivisti-lookista. Nykysivarit ovat kuin mistä tahansa Seppälän kuvastosta. Mielenosoituksen teeman mukaisesti he myös käyttäytyivät sopivan avoimesti. Kehitys kehittyy.

14:00 Mielenosoitus kokoontuu Aren aukiolla...

13:30 Verkostot ovat suuntaamassa hiljalleen Aren aukiolle päin...

2 kommenttia:

Tekla Biebil kirjoitti...

Oli kyllä mielettömän hauskaa!

Kiitos koko porukalle järkkäämisestä ja tunnelman luomisesta.

Keep up the good action.

autonominen tiedekunta kirjoitti...

Kiitos myös kaikille osallistujille! Oli kyllä mukava ja onnistunut tapahtuma! Aurinko olisi tietysti saanut paistaa, onneksi piirileikit, tee, joraaminen, jonkkaus ja ylipäätään koko tapahtuman henki piti lämpimänä.

Kohti uusia seikkailuita toverit!