sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

muutoksia blogissa

Blogin tunnukset olivat päätyneet vääriin käsiin, mutta asiattomat kommentit on nyt poistettu. Samalla poistimme mahdollisuuden anonyymiin kommentointiin.

Kurjaa, joo, mutta Blogger-tunnukset voi saada kuka vain. Tällä tavalla ainakin hidastamme, jossemme estä, turhan spämmin tunkeutumista keskustelua vaikeuttamaan. Esiinnytään kaikki omalla naamalla, tai ainakin oma huivi naaman edessä!

Toivomme asiallista, kaikille avointa keskustelua. Sääli, ettei se tähän mennessä ole päässyt onnistumaan.

8 kommenttia:

PuroJannu kirjoitti...

Niinpä niin. Kuinka tyhminä te lukijoitanne oikein pidätte?
Ensimmäisen viestin kirjoitustyyli paljasti kirjoittajan olevan sama kuin ennenkin. Arvaan jo jatkokommentin tähän viestiin:
"FANTSUA LOLOLOL <3 <3"

Yrittäkää nyt edes vähän siellä. Omasta mielestäni tämä blogi ei tee mitään muuta kuin vahinkoa asiallenne. Asialle, joka on tärkeä. Eikö?
Vinkki: Sulkekaa tämä osoite, aloittakaa puhtaalta pöydältä ja hommatkaa ylläpitäjäksi joku jonka itseilmaisukyky on kehittyneempi kuin 12-vuotiaan pojan.

Tekla Biebil kirjoitti...

Jäpy jäpy, purojannu :)

ordorf kirjoitti...

No jopas toivottavasti tämä kommentoinnin taso on saanut teidät siellä Jyväskylän päässä tajuamaan että eihän nyt ihan mitä tahansa tarvitse suvaita tai tukea.

Mitä itse kommentointiin tuossa aijemmassa ketjussa kommentoinut "valtaaja vanhus" tuntuu puhuvan ihan järkeviä. Kyllä jos tiloja tarvitaan kulttuuritoimintaan tai sitten vaikka urheilun käyttöön tai mihin tahansa muuhun harrastustoimintaan tulee sitä tukea. Jos ei muu auta niin vaikka sitten tilat valtaamalla.

Tuossa tuntuisi Tampereella olevan jonkinlainen häppeningi lauantaina. Aion ehdottomasti osallistua. Ja mikäli tiloja ollaan vailla kulttuuri tai muuhun toimintaan niin sitten vaikka olen valmis kartoittamaan tyhjillään olevia taloja ja osallistumaan talonvaltaukseen. Mitään sen kummempaa panostusta en osaa antaa kulttuuriin, mutta vasara pysyy hyvin käsissä joten tilojen kunnostukseen olisin valmis ryhtymään. Tässä olen itsekkin ollut vailla tiloja orkesterimme harjoittelupaikaksi ja opiskelijalla tuo budjetti on sen verta heikohko että homma on tyssännyt lähinnä juuri tuohon rahaan(paskaa musaa mutta se onkin sitä harrastusta ei mitään vakavasti otettavaa taidetta).

Mutta sitten tuleekin tämä iso mutta. Mikäli tiloja halutaan vain ryyppäämiseen ja pilvenpolttamiseen motivaationi laskee lähemmäksi nollaa. Mielestäni on aivan älytöntä että talon valtauksen todellinen syy olisi alaikäisten ja nuorten aikuisten halu muuttaa jokin rakennus yleiseksi "baariksi" jossa voi sitä pussikaljaansa kitata ollaan aika pitkälti menossa metsään. Tällaisia tiloja on runsaasti joka kaupungissa ja mielestäni se juopottelu voitaisiin oikeasti jättää kotiin tai sitten siihen lähibaariin. Toivottavasti taide koetaan valtaajapiireissä muuksikin kuin pelkästään tagien piirtelyksi(juu samanlaista taidetta harrastettiin tuossa eräässä viestiketjussa jonka pitäisi olla aika hyvä vinkki homman järkevyydestä ja arvosta yhteiskunnalle). Sinällään graffiteja toivoisi kyllä katukuvassa näkevänsä enemmänkin.

Olisihan se kiva että kaupungissa olisi tilaa vähän köyhempienkin taiteilijoiden taidetta käydä katselemassa. Tuen sataprosenttisesti. Ja olen valmis antamaan oman pienen panokseni moisen mahdollistamiseen, mutten kyllä evääni liikauta mikäli paikalla on vain tarkotus juopotella.

Tavataan lauantaina Tampereella ja katsotaan miten saataisiin hieman avoimempi ja kesäisempi tunnelmä aikaan tähänkin kaupunkiin.

Unknown kirjoitti...

Sinänsä todella ironista, että kaikille avoimen tilan kannattajina kuitenkin toteutatte pääsyn rajoittamista jopa täysin itse autonomisesti hallinnoimassa blogissanne (ottamatta huomioon taustalla toimivaa blogger-softaa).

Jos tämä tilanne siirrettäisiin käytäntöön, johonkin konreettiseen rakennuksene, niin kuinka eri näkemystä edustavien ihmisten välille syntyvät ongelmat ratkaistaisiin kaikille avoimessa (kulttuuri)tilassa? Tulisiko mukaan otettavien ihmisten kuitenkin loppujen lopuksi olla suunnilleen samoilla linjoilla esim politiikasta, uskonnosta yms muiden paikkaa käyttävien kanssa. Taustaolettamuksena tässä on tietysti se, ettei kukaan rikkoisi olemassa olevia yhteisiä sääntöjä esim tilan siisteydestä yms.

Kuten tuossa jo aiemmin joku kysyi, niin mitä tapahtuisi, jos uusnatsit haluaisivat alkaa hengata vapaassa tilassanne ja vaikka kokoontua kahdesti viikossa keskustelemaan valkoisen rodun ylivoimasta? Kärjistetty esimerkki, mutta hyvinkin mahdollinen. Olisiko tämä mahdollista, vai tarkoittaako tuo autonominen hallinta loppujen lopuksi vain sitä, että päätätte itse, kuka on teidän kaveri ja kuka ei. Joutuisitteko kuitenkin loppujen lopuksi toteuttamaan jotain aivan muuta kuin kaikille avoimen tilan periaatetta?

autonominen tiedekunta kirjoitti...

Myös vallatuilla taloilla on omat sääntönsä. Näitä sääntöjä voivat olla esim. ei seksismiä, ei rasismia, ei tupakointia sisällä - ja niin edelleen. Valtaukset ovat avoimia kaikille, jotka sitoutuvat noudattamaan yhdessä sovittuja sääntöjä valtauksella ollessaan.

Talokokouksissa, joissa talon asioista päätetään, kaikki puhuvat omalla naamallaan, niin toivottavasti myös tässä. Kenenkään osallistuminen ei näin esty, mutta kymmenien kommenttien floodaaminen saadaan karsittua pois. Mikäli haluat osallistua linjausten tekemiseen seuraavalla valtauksella, tervetuloa talokokoukseen.

Unknown kirjoitti...

En ole tässä talojen valtaamisessa oikeastaan puolesta tai vastaan. Kuulun niiden joukkoon, joille asialla ei ole mitään väliä, mutta joita asia kuitenkin mietityttää. Ymmärrän toki näkökantanne, mutta ymmärrän myös yleisen yhteiskunnallisen näkökannan. Kunhan vaan pohdin tuota asian hoitamista käytännössä.

Toisaalta mua vieläkin vaivaa tuo, että millä perusteella siinä yhteisössä (jos näin voi talossa toimivaa porukkaa kutsua) loppujen lopuksi säännöt päätetään? Jos esim seksismi (joka esim joissain uskonnoissa voi olla hyvinkin sallittua) ei ole ok, niin eikö tällaista toimintaa harrastava voi olla talossa paikalla? Jos päätökset tehdään enemmistöpäätöksinä vaikka äänestyksien avulla, niin eikö loppujen lopuksi ole kyse aivan samasta asiasta kuin sääntöjen laatimisessa yhteiskunnassakin - enemmistö määrää ja muut tekevät enemmistön tahdon mukaan. Mikä tästä tavasta tekee normaalia yhteiskunnan päätöstäkäytäntöä avoimemman? Aloitteita ja ja ehdotuksia voi käsittääkseni kuka tahansa kansalainen tehdä esim kaupungeille ja kunnillekin.

autonominen tiedekunta kirjoitti...

Päätöksiä ei tehdä enemmistöpäätöksinä vaan yksinomaan konsensuksella. Ei ole siis kyse alotteiden tekemisestä, vaan sopivaa ratkaisua puidaan niin kauan että saadaan aikaan kaikkia paikalle vaivautuneita tyydyttävä ratkaisu.

Jos vaikkapa päätetään säännöstä "ei seksismiä", voi seksisti toki tulla talolle, kunhan pitäytyy seksistisestä käytöksestä talolla ollessaan.

Unknown kirjoitti...

Kiitos selvennyksestä. Ideana hieno tuo konsensus, toivottavasti saatte toimimaan myös käytännössä.